Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani OsterRob

Splošni pogoji nakupa v spletni strani OsterRob so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Z uporabo te spletne strani soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem OsterRob d.o.o. 

Podatki o podjetju

S spletnim mestom www.osterrob.si upravlja podjetje OsterRob d.o.o.
OsterRob, spletna trgovina, d.o.o., Na grivi 49, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Matična številka / 7132905000
Davčna številka / SI23690593
IBAN / SI56 0310 0100 3230 263
SWIFT (BIC koda) / SKBASI2X
Kontakt:+386 (0)31 633 125, info@osterrob.si

Registracija

Za nakup v spletni trgovini OsterRob se je potrebno registrirati, ob registraciji si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Lepo vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oziroma vašega naročila.

Ponudnik zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov in pravice posameznika lahko preberete TUKAJ.

Politiko zasebnosti osterrob.si lahko preberete TUKAJ.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu
 • z nakazilom na račun upravitelja Internetne trgovine (po ponudbi / predračunu)
 • z nakazilom preko Paypala
 • s kreditno kartico
 • z gotovino ali kartico ob osebnem prevzemu v trgovini (po dogovoru)

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Vaš račun), če je uporabnik registriran.

Osebni prevzem v času epidemije COVID-19

V času zaprtja zaradi COVID-19 vam omogočamo osebni prevzem spletnih naročil. Osebni prevzem je mogoče izvesti izven trgovine OsterRob na zunanjih površinah poslovne stavbe v delovnem času med 10:00 in 17:00.

Pri osebnem prevzemu spletnih in telefonskih naročil vas naprošamo, da se držite spodnjih navodil:

 • Obvezno predhodno opravite spletni nakup ali telefonsko rezervacijo.
 • Ob prevzemu poskrbite za primerno razdaljo in zaščitno masko.  
 • Pred prihodom pokličite, da vaš pripravljen paket prinesemo pred trgovino in se s prodajalcem dogovorili za točen postopek prevzema in način plačila (gotovina ali plačilo s kartico). Na vseh lokacijah je možnost plačila preko prenosnega pos terminala. 
 • Ob prevzemu vstop v poslovalnico ni mogoč, prav tako ni mogoča direktna prodaja blaga.
 • Izdelkov pred nakupom ni mogoče  izbirati ali prijeti v roko. Veljajo pa splošni pogoji spletnega nakupa z možnostjo vračila v roku 14 dni. 
 • Pri osebnem prevzemu veljajo vsi ukrepi oz. standardi NIJZ - obvezno nošenje maske, zagotavljanje varnostne razdalje, razkuževanje rok.
 • Ob predhodni najavi po telefonu je možno prinesti nože na servis brušenja in jih prevzeti, ko vas naš serviser pokliče. Ni pa možno izvesti servisa v istem dnevu. 

Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte info@osterrob.si in telefonske številke +386 31 633 125, in sicer od ponedeljka do petka med 10:00 in 17:00 uro.  

Veselimo se vašega morebitnega obiska in vseh naročil oddanih preko spleta in telefona.

Postopek nakupa

1. Naročilo v čakalni vrsti

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku osmih ur možnost preklicati naročilo, tako da na poslano naročilo odgovori (preklic), ali piše na info@osterrob.si.

2. Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave ter o načinu nakazila plačila, če je izbira plačila na predračun.  Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 30 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@osterrob.si, ali po telefonski številki na sedež podjetja, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo 22% DDV in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko spletno mesto spreminja brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Poštnina

Stroške poštnine krije kupec. Ti so fiksni in znašajo 5 EUR.

Dostavo izven Slovenije izvedemo po predhodnem dogovoru in se jo obračuna po posebni tarifi (10 EUR). Kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dostava izdelkov in rok dobave

Ponudnik se zavezuje, da bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času. Naročila, prejeta do 14:00 bodo poslana še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato je pomembno, da ob oddaji naročila natančno vpišete svoje podatke. Izdelke, naročene v spletni trgovini osterrob,si dostavlja kurirska služba GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba. Kupec skupaj z naročilom prejme račun. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina osterrob.si skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov in njihova dostopnost spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografija ni identična izdelku.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina osterrob.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!