ZDP-189 Santoku black - REZILO

€190,00

REZILO (brez priloženega ročaja)

Rezilo ZDP-189 Santoku black noža je na voljo brez ročaja. Sedaj je priložnost, da si ročaj naredite sami, ali pa ga posebej naročite in si s tem sestavite povsem unikaten nož, prilagojen vašemu okusu in potrebam. Nož je na voljo tudi skupaj z osemkotnim orehovim ročajem po ceni 230€.

Oblika santoku dolžine 18 cm rezila bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši, vsestranski nož z nekoliko več fokusa na sekljanju zelenjave. Nož je temne barve, zato se ta videz rezil se imenuje tudi Kuro-uchi zaključni videz, saj beseda "kuro" pomeni črna barva. Gre za tradicionalen, robusten videz, pri katerem je rezilo v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja, ki preprečujejo lepljenje hrane, ob enem pa poskrbijo tudi za čudovit zaključni videz.

Srce rezila je jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino.

ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

ZDP-189 Santoku združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! 

O kovaču: 
Rezilo noža je izdelano v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave različnega orodja in starodavnih japonskih mečev – katan, prav tako pa ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 180 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: 

Priporočamo