ZDP-189 Petty Black 135

€190,00

Oblika petty, dolžine 135 mm, bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in ožji nož, primeren za vsa prostoročna opravila. Oblika in dolžina pa omogočata tudi vsestransko uporabo za vse, ki ne marajo (ali se bojijo) večjih nožev. Na splošno lahko rečemo, da gre za super dodatni nož, ki bo dobra družba vsem večjim ZDP-189 nožem – bunki, gyutu in santokuju.

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan, poleg tega pa ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

JEKLO: Srce noža je prašno jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno fino ostrino. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

***

Kuro-uchi zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Ta rezilo ščiti, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja za čudovit zaključni videz, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
powder steel
Ročaj opis: 
Oreh, osemkotni