ZDP-189 Petty Black 135

€190,00

 

Oblika petty, dolžine 135 mm, bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in ožji nož, primeren za vsa prostoročna opravila. Oblika in dolžina pa omogočata tudi vsestransko uporabo za vse, ki ne marajo (ali se bojijo) večjih nožev. Na splošno lahko rečemo, da gre za super dodatni nož, ki bo dobra družba vsem večjim ZDP-189 nožem – bunki, gyutu in santokuju.

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan, poleg tega pa ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Zakaj smo ga poimenovali Black? Nož ima tradicionalni japonski zaključek temne, skoraj črne barve, ki se imenuje Kuro-uchi zaključni videz. Gre torej za zaključek, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Ta rezilo ščiti, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja za čudovit zaključni videz, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane.

Srce noža je prašno jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno fino ostrino. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 135 mm
Dolžina noža: 255 mm
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 70 g
Dolžina ročaja: 115 mm 
Material ročaja: osemkotni tradicionalni japonski ročaj / oreh
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
powder steel
Ročaj opis: 
Oreh, osemkotni

Priporočamo