ZDP-189 Nakiri Silver

€265,00

Oblika nakiri je primerena za sekljanje zelenjave, tako za dolge kot kratke reze, tanka konica pa je namenjena za natančno obdelovanje. Ročaj noža je osemkoten in primeren za delo v desni in levi roki. 

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave različnega orodja in starodavnih japonskih mečev – katan, ki pa ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Srce noža je jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino.

ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

Silver finish hairline označuje gladko brušeno rezilo na katerem izstopa le dolga črta, tik nad ostrino rezila, ki ji pravimo tudi “lasna črta”, ločnica med trdim in mehkim jeklom.

Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane in skrbi za čudovit zaključni videz.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Dimensions: 180 mm × 50 mm × 1.9 mm

Priporočamo