ZDP-189 Gyuto silver

€265,00

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Gyuto oblika dolžine 21 cm bo predvsem razveseljevala tiste kuharje, ki si želijo srednje velik vsestranski kuhinjski nož za meso in zelenjavo. 

Srce noža je prašno jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno fino ostrino.

ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

Silver finish hair line označuje gladko brušeno rezilo na katerem izstopa edino le dolga črta, tik nad ostrino rezila, ki ji pravimo tudi “lasna črta”, ločnica med trdim in mehkim jeklom. Odličen za najfinejše reze.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 350 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: osemkotni tradicionalni japonski ročaj / oreh
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
ZDP-189 POWDER STEEL
Ročaj opis: 
Les, palisander

Priporočamo