ZDP-189 Gyuto black

€260,00

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Gyuto oblika dolžine 21 cm bo predvsem razveseljevala tiste kuharje, ki si želijo srednje velik in vsestranski kuhinjski nož za meso in zelenjavo.

Srce noža je prašno jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno fino ostrino.

ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

Kuro-uchi zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Ta rezilo ščiti, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja za čudovit zaključni videz, kar hkrati preprečuje lepljenje hrane.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 350 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: osemkotni tradicionalni japonski ročaj / oreh
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material opis: 
ZDP-189 POWDER STEEL
Ročaj opis: 
Les, palisander

Priporočamo