ZDP-189 Damask Santoku 180

€320,00

Nož je izdelan v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave kuhinjskih nožev in starodavnih japonskih mečev – katan ter ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način. Oblika santoku dolžine 16,5 cm rezila bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo srednje velik in vsestranski nož z nekoliko več poudarka na zelenjavi.

Srce noža je prašno jeklo ZDP-189, ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno fino ostrino. ZDP-189 jeklo združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži!

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanje plasti mehkejšega nerjavečega jekla, ki se med seboj prepletajo in ustvarjajo krasen damask vzorec. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

Vrhunski vsestranski kuhinjski nož, popolna uravnoteženost, neverjetna ostrina, trdota in odpornost prašnega jekla proti rji in zanimiv 63 plastni damask vzorec - do zadnje malenkosti pozorno dodelan nož.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 63 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 180 mm
Dolžina noža: 315 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 135 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: D oblika / palisander
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander, les

Priporočamo