Yuki Ko-Bunka 135

€225,00

Nova kolekcija znamke Masakage in kovača Yoshimi Kata se imenuje Yuki - sneg. Delikaten videz rezila in svetel ročaj iz magnolije sta oblikovana tako, da nož spominja na zasneženo zimsko pokrajino. S karbonsko jekleno sredico in nerjavečimi zunanjimi plastmi ta linija predstavlja odlično združitev lepote in zmogljivosti. 

Oblika Ko-Bunka predstavlja večnamenski nož, ki je podobno kot Santoku, zelo enostaven za uporabo. Sama beseda Bunka po japonski pomeni kultura, Ko pa majhen/kratek. Yuki Ko-Bunka, dolžine 135 mm, je neke vrste križanec med Petty, Nakiri in Mini Santoku nožem. Ima značilno Bunka obliko z izrazito konico, ki spominja na Tanto rezila. Nož se bo odlično izkazal kot manjši, vsestranski Utility nož, s katerim se lahko lotimo sekljanja zelišč, priprave zelanjave in celo mesa. S svojim vsestranskim profilom in originalnim videzom bo Yuki Ko-Bunka postala zvezda vašega kuhinjskega arzenala. 

Zaključni videz rezila se imenuje Nashiji, dobeseden prevod te besede je “koža (azijske) hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Sredica noža je jeklo Shirogami 2 (White 2), obdano z dvema plastema nerjavečega jekla, ki objema tudi hrbtenico rezila. Nož je kaljen do trdote 62-63 HRC. Kombinacija karbonske jeklene sredice in nerjavečih zunanjih plasti nam omogoča najboljše iz obeh svetov: enostavno vzdrževanje in zaščito proti rji, na drugi strani pa odlično ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rob in učinkovito rezanje in sekljanje. Rezilo bo z uporabo pridobilo patino samo po spodnjem robu rezila vzdolžno s shinogi linijo, ki ločuje plasti jekla. Kljub nerjavečim zunanjim plastem je za nož potrebno skrbeti z rednim in skrbnim brisanjem, priporočamo tudi občasen nanos olja Ballistol.

Ročaj je ovalne oblike iz lesa magnolije z obročkom iz rdečega pakka (stabiliziranega) lesa.

Nož pride v lepi embalaži iz naravnega papirja v modri barvi s srebrnim podpisom mojstra. V škatli je priložen darilni kovanec in certifikat z žigom kovača in brusilca.

Specifikacije:
Jeklo: Shirogami 2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 135 mm 
Širina rezila: 34,1 mm
Debelina rezila pri peti: 2,5 mm (proti špici se tanjša)
Teža: 72 g
Material ročaja: Magnolija / pakka les
Proizvajalec: Za Masakage skoval Yoshimi Kato v Takefu Knife Village.

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
nerjaveči zunanji plasti
Ročaj opis: 
magnolija / pakka les

Priporočamo