Yuki Gyuto 240

€315,00

Nova kolekcija znamke Masakage in kovača Yoshimi Kata se imenuje Yuki - sneg. Čudovit subtilen videz rezila in svetel ročaj iz magnolije sta oblikovana tako, da nož spominja na zasneženo zimsko pokrajino. S karbonsko jekleno sredico in nerjavečimi zunanjimi plastmi ta linija predstavlja odlično združitev lepote in zmogljivosti. 

Gyuto oblika je japonska izvedba tradicionalnih evropskih chef nožev. Gre za večnamenski nož, ki pa ima v daljših izvedbah (240 - 270 mm) nekaj več poudarka za razrez mesa. Prevod besede je “goveji meč”. Dolžina 240 mm je optimalna za sekljanje zelenjave in rezanje velikih kosov mesa. Zaradi dolžine ga priporočamo izkušenim kuharjem, ali vsem tistim, ki ste vajeni daljših nožev.

Zaključni videz rezila se imenuje Nashiji, dobeseden prevod te besede je “koža (azijske) hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Sredica noža je jeklo Shirogami 2 (White 2), obdano z dvema plastema nerjavečega jekla, ki objema tudi hrbtenico rezila. Nož je kaljen do trdote 62-63 HRC. Kombinacija karbonske jeklene sredice in nerjavečih zunanjih plasti nam omogoča najboljše iz obeh svetov: enostavno vzdrževanje in zaščito proti rji, na drugi strani pa odlično ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rob in učinkovito rezanje in sekljanje. Rezilo bo z uporabo pridobilo patino samo po spodnjem robu rezila vzdolžno s shinogi linijo, ki ločuje plasti jekla. Kljub nerjavečim zunanjim plastem je za nož potrebno skrbeti z rednim in skrbnim brisanjem, priporočamo tudi občasen nanos olja Ballistol.

Ročaj je ovalne oblike iz lesa magnolije z obročkom iz rdečega pakka (stabiliziranega) lesa.

Nož pride v lepi embalaži iz naravnega papirja v modri barvi s srebrnim podpisom mojstra. V škatli je priložen darilni kovanec in certifikat z žigom kovača in brusilca.

Jeklo: Shirogami 2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 240 mm
Dolžina noža: 400 mm
Širina rezila: 51,1 mm
Debelina rezila pri peti: 4 mm
Debelina rezila pri špici: 1 mm
Teža: 193 g
Material ročaja: Magnolija / pakka les
Proizvajalec: Za Masakage skoval Yoshimi Kato v Takefu Knife Village.

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija / pakka les

Priporočamo