Yu Kurosaki Senko Petty 150

€220,00

Kurosaki Petty iz linije Senko je še eno unikatno rezilo iz rok nadarjenega mladega kovaškega mojstra Yu Kurosakija. Edinstveni odtisi kladiva na zgornjem delu rezila spominjajo na lesketajoč diamantni vzorec - od tod tudi ime senko. Rezilo je obdelano do videza visokega sijaja, ki je v čudovitem kontrastu s temnim lesenim ročajem.

Petty nož (15 cm) je prave velikosti za manjša, prostoročna kuhinjska opravila, kjer nas zaradi svoje širine na cedilu pustijo širši, večnamenski kuhinjski nož. Petty je namreč odličen za lupljenje in pripravo zelenjave, ker je tanek in okreten pa tudi za filiranje porcijske ribe, razrez perutnine, rezanje manjših kosov suhih mesnin in obrezovanje mesa.

Nož odlikuje neverjetna ostrina in unikaten dizajn. Sredica noža je R2 prašno jeklo 62-63 HRC, ki ga obdajata dve plasti nerjavečega jekla. R2 jeklo je visoko cenjeno, saj je zelo odporno na rjo in nezahtevno za vzdrževanje in izjemno dolgo drži ostrino, poleg tega je enostavno za brušenje.

Osemkotni ročaj je izdelan iz izvrstnega temnega palisandra z javorjevim obročkom, tako da ustreza uporabi v levi in desni dlani.

Zaradi unikatnega vzorca in izbire prašnega jekla, je to rezilo čudovit kontrast klasičnemu videzu japonskih nožev in nudi alternativo vsem, ki iščejo spoj med sodobnim oblikovanjem in tradicionalno izdelavo. 

Zbirateljski kos! 

O kovačiji: 
Yu Kurosaki je mlad in izjemno nadarjen kovač iz Echizena. Znan je po izdelavi izjemno ostrih in dobro uravnoteženih rezil premišljenega dizajna. Nože izdeluje od leta 2002 dalje, ko je začel delati kot vajenec pri Kanehiro-Uchi-Hamonu. Je tudi najmlajši kovač, ki je prejel naziv Master Nokaji s strani Takefu Knife Village Association, kjer sedaj kot učitelj kovaštva predaja znanje mlajšim generacijam.

Specifikacije:
Jeklo: R2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 150 mm
Dolžina noža:  275 mm
Širina rezila: 36 mm 
Debelina rezila: 2,1 mm
Teža: 75 g 
Dolžina ročaja: 115 mm
Material ročaja: palisander / javor
Proizvajalec: Yu Kurosaki

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo