Yu Kurosaki Santoku 165

€240,00

"Yu Kurosaki" Santoku 165 odlikuje neverjetna ostrina in unikaten dizajn. Sredica noža je Super Blue Steel (Aogami SUper) jeklo, oblečeno v dve plasti mehkejšega jekla. Sredica noža ima manjši procent Kroma, kar pomeni, da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine, prav tako pa ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. Zunanji plasti noža pa sta nerjaveči, tako da je super ostra sredica zaščitena. Patiniral bo le spodnji del rezila. Prednost takšnega noža je enostavno brušenje, odlična in dolgotrajna fina ostrina in hrati enostavno vzdrževanje.  

Kuro-uchi zaključni videz, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ščiti rezilo noža, hkrati pa mu daje tradicionalen japonski videz. Odtisi kovanja nožu dodajo čudovit zaključni videz in hkrati preprečujejo lepljenje hrane na rezilo.

Osemkotni ročaj noža je iz palisandra. Santoku nož je namenjen predvsem rezanju zelenjave, ribe in mesa, skratka vsestranski kuhinjski nož.  

Zanimiv vzorec vodnih kaplic, ki nastanejo z odtisi kladiva, je zaščitni znak Kurosakijevih nožev, ki jih priporočamo za vse, ki iščejo nekaj posebnega in super ostrega! Definitivno zbirateljski kos!

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander
Dimensions: 165 mm × 46 mm × 3 mm