Yu Kurosaki Gyuto Fujin 210

€360,00

Mojster "Yu Kurosaki" je na nožih z odtisi kladiv oblikoval unikaten vzorec, poimenovan Fujin.

Fujin je japonski bog vetra in en najstarejših bogov šintoizma, zato tudi črte na rezilu spominjajo na razburkano morje v nevihti.

Nož odlikuje izjemna ostrina in unikaten dizajn. Sredica noža je VG-10 (60-61 HRC), ki jo obdaja 32 plasti nerjavečega jekla, ki rezilu zagotavljajo zaščito proti rjavenju in omogočajo enostavno brušenje. Osemkotni ročaj noža je iz palisandra in se prilega tako desni kot levi roki.

Visok sijaj rezila Kurosakijevih rezil predstavlja izrazit kontrast tradicionalnemu videzu japonskih nožev in nudi alternativo vsem, ki iščejo nekaj posebnega. Zbirateljski kos omejene izdaje!

VG-10 je trenutno najbolj priljubljeno japonsko jeklo in kadar se odločamo med jekli, iz katerih želimo izdelati nož, pretehtamo lastnosti kot so trdota, sposobnost ohranjanja ostrine, preprostost vzdrževanja, zrnatost jekla, enostavnost brušenja in navsezadnje, ceno in dostopnost. VG-10 (V za Vanadij, G za "gold", kar pomeni vrhunsko kakovost) proizvaja Takefu Special Steel Company, relativno majhno podjetje, ki mu je pred 60. leti uspelo najti ravno pravo ravnotežje med različnimi elementi, ki tvorijo to danes najbolj priljubljeno japonsko jeklo. VG-10 je nerjaveče jeklo z relativno visoko vsebnostjo (1%) ogljika (C), 15% kroma (Cr), 1% molibdena (Mo), 0.3% vanadija (V) in 1.5% kobalta (Co). Kombinacija Cr, Mo in V tvori veliko trdih karbidov, kar omogoča jeklu odpornost proti abraziji in posledično boljše ohranjanje ostrine. 

Za nož nimamo ustrezne lesene zaščite.

O kovaču: Yu Kurosaki je mlad in izjemno nadarjen kovač iz Echizena. Znan je po izdelavi izjemno ostrih in dobro uravnoteženih rezil premišljenega dizajna. Nože izdeluje od leta 2002 dalje, ko je začel delati kot vajenec pri Kanehiro-Uchi-Hamonu. Je tudi najmlajši kovač, ki je prejel naziv Master Nokaji s strani Takefu Knife Village Association, kjer sedaj kot učitelj kovaštva predaja znanje mlajšim generacijam.


Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61-62
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža:  355 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila: 2,7 mm
Teža: 140 g
Dolžina ročaja: 126 mm
Material ročaja: palisander
Proizvajalec: Yu Kurosaki

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander octagon

Priporočamo