Yu Kurosaki Gyuto Fujin 210

€360,00

Mojster "Yu Kurosaki" je na nožih z odtisi kladiv oblikoval unikaten vzorec, poimenovan Fujin.

Fujin je japonski bog vetra in en najstarejših bogov šintoizma, zato tudi črte na rezilu spominjajo na razburkano morje v nevihti.

Nož odlikuje izjemna ostrina in unikaten dizajn. Sredica noža je VG-10 (60-61 HRC), ki jo obdaja 32 plasti nerjavečega jekla, ki rezilu zagotavljajo zaščito proti rjavenju in omogočajo enostavno brušenje. Osemkotni ročaj noža je iz palisandra in se prilega tako desni kot levi roki.

Visok sijaj rezila Kurosakijevih rezil predstavlja izrazit kontrast tradicionalnemu videzu japonskih nožev in nudi alternativo vsem, ki iščejo nekaj posebnega. Zbirateljski kos omejene izdaje!

----

Yu Kurosaki je mlad in izjemno nadarjen kovač iz Echizena. Znan je po izdelavi izjemno ostrih in dobro uravnoteženih rezil premišljenega dizajna. Nože izdeluje od leta 2002 dalje, ko je začel delati kot vajenec pri Kanehiro-Uchi-Hamonu. Je tudi najmlajši kovač, ki je prejel naziv Master Nokaji s strani Takefu Knife Village Association, kjer sedaj kot učitelj kovaštva predaja znanje mlajšim generacijam.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
palisander octagon
Dimensions: 210 mm × 4.7 mm × 2 mm

Priporočamo