Unryu Original No.3

€125,00

Unryu Original No.3 je manjši, ročno izdelan japonski nož z damask vzorcem in izredno ostrim rezilom, namenjenim za izjemno natančne in delikatne reze. Dolžina celotnega noža je 180 mm, od tega rezilo 50 mm.

JEKLO IN NEGA: Rezilo je ročno kovano iz Aogami jekla (Blue steel 2) trdote 61-62 HRC. Na celotni površini noža (rezilu in ročaju) se prepleta damask vzorec, poetično poimenovan "gibanje oblakov v vetru". Rezilo je enostransko brušeno. Sredica in zunanje plasti noža imajo namreč manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine.  Za nož je potrebno skrbeti, ne smemo ga puščati mokrega, za nego rezila priporočamo uporabo primernega olja, kot je sončnično, Ballistol ...  Prednost takšnega rezila je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. 

UPORABA: Ker je ta Kiridashi nekoliko manjši in bolj fin, ga priporočamo za notranjo uporabo za fina tapetniška dela, razrez šivov na usnju in blagu, odpiranje manjših paketov, pisarniška opravila – odpiranje pisem, rezanje vrvic, pakiranje… NI ZA STIK Z ŽIVILI.

ZANIMIVOST: Unryu dobesedno pomeni "Cloud Dragon Paper", saj gre za ročno narejen papir iz naravnih vlaken, prosojen in zelo nežen nežen.

---

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja. 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: