Twisted Octagon Petty 150

€120,00

Gre za mali kuhinjski nož, dolžine 15 cm, ki ga lahko uporabljamo za vse od lupljenja zelenjave do obrezovanja sadja in sekljanja zelišč na dilci. 

Noži Twisted Octagon linije imajo nežen 33 plastni damask vzorec in udoben in lahek osemkotni ročaj. Videz noža združuje tradicionalno in sodobno v enem.

Dvostransko brušeno rezilo je sestavljeno iz 33 plasti jekla, kar mu daje zanimiv damask vzorec. Sredica je kovana iz VG-10 jekla (trdote 61 HRC), oblečena pa je v 32 mehkejših plasti nerjavečega jekla. Nož je zato zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Nož je dobro uravnotežen in ima izjemno udoben svetel ročaj iz pakka lesa z okrasnim rdečim obročkom. Material ročaja je laminiran les, ki je sestavljen iz 70% lesa in 30% umetne mase in je izjemno vzdržljiv in zelo odporen na vlago. Osemkotni pakka ročaj poskrbi za čvrst in udoben oprijem. Gre za sodobno verzijo tradicionalnega japonskega osemkotnega ročaja, vendar nekoliko predelanega v sodobno in zanimivo obliko.

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 150 mm
Dolžina noža: 270 mm
Širina rezila: 28 mm
Debelina rezila: 1,7 mm
Teža: 85 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Material ročaja: laminiran les
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
61 HRC
Ročaj opis: 
Pakka, octagon

Priporočamo