Tsunehisa Usuba 165

€220,00

Usuba je enostransko brušeno rezilo, namenjeno sekljanju zelenjave. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Dolžina celotnega rezila je 165 mm. Nož je enostransko brušen in primeren samo za desničarje.

Enostransko brušeno rezilo, primerno samo za desničarje, je sestavljeno iz 3 plasti jekla. Sredica je kovana iz AUS-8 (trdote 58 HRC), oblečena pa je v 2 mehkejši plasti nerjavečega jekla. Nož je zato zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih

Jeklo jeklarne Aichi, Japonska. Gre za vstopni razred japonskih jekel za izdelavo kuhinjskih nožev. AUS-8 ima nekoliko manj ogljika, je odporno na rjo, odlično za brušenje. Trdota okrog 58 HRC. Gre za jeklo, ki je nekoliko mehkejše, vendar kljub temu izjemno kvalitetno.
Sestava: ogljik (C) 0,7-0,75%, krom (Cr) 13-14,50%, vanadij 0,10-0,26%, molibden (Mo) 0,10-0,30%

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 58
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 296 mm
Širina rezila: 41 mm
Debelina rezila: 3,9 - 2,6 mm
Teža: 175 g
Dolžina ročaja: 127 mm
Material ročaja: palisander
Proizvajalec: Tsunehisa 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander