Tsunehisa Left Yanagi 270

€285,00

Yanagiba je nož z dolgim in ozkim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin ribe ali mesa. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Nož je enostransko brušen in primeren samo za LEVIČARJE.

Dolžina rezila je 270 mm. Nož je zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Jeklo jeklarne Aichi, Japonska. Gre za vstopni razred japonskih jekel za izdelavo kuhinjskih nožev. AUS-8 ima nekoliko manj ogljika, je odporno na rjo, odlično za brušenje. Trdota okrog 58 HRC. Gre za jeklo, ki je nekoliko mehkejše, vendar kljub temu izjemno kvalitetno.
Sestava: ogljik (C) 0,7-0,75%, krom (Cr) 13-14,50%, vanadij 0,10-0,26%, molibden (Mo) 0,10-0,30%

Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. :) 

O kovačiji:
Tsunehisa je blagovna znamka, ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in Aus-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih. 

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 58
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 415 mm
Širina rezila: 34 mm
Debelina rezila pri peti: 3,6 mm
Teža: 195 g
Dolžina ročaja: 138 mm 
Material ročaja: palisander
Proizvajalec: Tsunehisa

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: