Tsunehisa Kaisaki 120

€200,00

Kaisaki noži se tradicionalno uporabljajo za razrez manjših rib za pripravo sashimija, lahko bi celo rekli, da so miniaturna verzija Yanagibe.

Tsunehisa Kaisaki 120 sicer spada med manjše nože, vendar je opremljen z veliko močjo - enostransko brušeno rezilo je ostro in oblikovano za precizno delo, kar omogoča razrez mesa s preprostostjo in natančnostjo, zato naj vas dolžina 120 mm ne preslepi, nož je odlično orodje za pripravo manjših do srednje velikih rib!

Ker je rezilo brušeno enostransko, je primerno samo za uporabo v DESNI roki. Ročaj je japonskega tipa, izdelan iz palisandra in ovalne oblike.

Sredica je kovana iz AUS-8 (trdote 58 HRC). Nož je zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih

Jeklo jeklarne Aichi, Japonska. Gre za vstopni razred japonskih jekel za izdelavo kuhinjskih nožev. AUS-8 ima nekoliko manj ogljika, je odporno na rjo, odlično za brušenje. Trdota okrog 58 HRC. Gre za jeklo, ki je nekoliko mehkejše, vendar kljub temu izjemno kvalitetno.

O kovačiji:
Tsunehisa noži so blagovna znamka, ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in Aus-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 58
Dolžina rezila: 120 mm
Dolžina noža: 240 mm
Širina rezila: 27 mm
Debelina rezila: 3,5 mm
Teža: 80 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Material ročaja: palisander
Proizvajalec: Tsunehisa 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander

Priporočamo