Tsunehisa Kaisaki 120

€200,00

Kaisaki noži se tradicionalno uporabljajo za razrez manjših rib. Kaisaki je miniaturna izvedba Yanagibe, zasnovan za generalna opravila v kuhinji, pri katerih potrebujemo manjše in bolj natančno orodje.

Tsunehisa Kaisaki 120 sicer spada med manjše nože, vendar je opremljen z veliko močjo - enostransko brušeno rezilo je ostro in oblikovano za precizno delo, kar omogoča razrez mesa s preprostostjo in natančnostjo, zato naj vas dolžina 120 mm ne preslepi, nož je odlično orodje za pripravo manjših do srednje velikih rib!

Ker je rezilo brušeno enostransko, je primerno samo za uporabo v DESNI roki. Ročaj je japonskega tipa, izdelan iz palisandra in ovalne oblike.

Sredica je kovana iz jekla AUS-8, ki je priljubljeno japonsko jeklo iz jeklarne Aichi, izjemno odporno na rjo ter hkrati enostavno za brušenje. Aus-8 ima visoko vsebnost ogljika (0,7-0,75%), ter znatno vsebnost vanadija (0,10-0,26%) in molibdena (0,10-0,30%). Aus-8 vsebuje tudi visok odstotek kroma (14,5%), zato je odporno proti koroziji, hkrati pa visok odstotek kroma zlitini prinaša povečano trdoto, žilavost in močno natezno trdnost. 

Skrbno uravnotežena sestava omogoča ne samo veliko trdoto (60 HRC), žilavost in trdnost, ampak tudi kritično pomembne lastnosti obrabe in odpornosti proti koroziji, ki so bistvenega pomena za odlično jeklo za nože.  

Lastnosti AUS-8 jekla:

> Ohranjanje ostrine: trdota 60 HRC in visok delež ogljika jeklu prinašata fino ostrino in dolgotrajno ohranjanje rezalnega roba.

> Odpornost proti rji: 14% kroma zagotavlja jeklu visoko odpornost proti koroziji. Kljub temu ne izpustite vseh korakov nege rezila - brisanje s suho krpo in pravilno shranjevanje na suhem in varnem mestu sta pomembna za dolgotrajno življenjsko dobo noža!

> Odpornost proti obrabi: sestava tega japonskega jekla nudi visoko odpornost proti obrabi.

Zaradi izbire materiala in precizne končne ročne obdelave rezila, je nož zelo enostaven za vzdrževanje, dolgo drži ostrino in je odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih! In te lastnosti so ključne pri tradicionalnem japonskem enostransko brušenemu nožu, kot je Kaisaki, ki pri svoji uporabi zahteva nič manj kot popolno ostrino.

O kovačiji:
Tsunehisa noži so blagovna znamka, ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in Aus-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 120 mm
Dolžina noža: 240 mm
Širina rezila: 27 mm
Debelina rezila: 3,5 mm
Teža: 80 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Material ročaja: palisander
Proizvajalec: Tsunehisa 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander

Priporočamo