Tsunehisa AUS-8 Gyuto Tsuchime 210

€185,00

Vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, velikost 210 mm bo poskrbela tudi za večje kose mesa. Dolžina noža ustreza osnovnemu chef nožu, s katerim se lahko lotimo tudi zahtevnejših receptur. 

Noži Tsunehisa AUS-8 linije so oblikovani za kuharje, ki iščejo klasični zahodni nož s kvalitetnim japonskim jeklom. Eleganten, dobro uravnotežen japonski nož, ki bo postal en vaših najljubših.

Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Tsuchime in poskrbi, da se med rezanjem na nož hrana manj lepi. Na spodnjem delu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. 

Sredica je kovana iz jekla AUS-8, ki je priljubljeno japonsko jeklo iz jeklarne Aichi, izjemno odporno na rjo ter hkrati enostavno za brušenje. AUS-8 ima visoko vsebnost ogljika (0,7-0,75%), ter znatno vsebnost vanadija (0,10-0,26%) in molibdena (0,10-0,30%). AUS-8 vsebuje tudi visok odstotek kroma (14,5%), zato je odporno proti koroziji, hkrati pa visok odstotek kroma zlitini prinaša povečano trdoto, žilavost in močno natezno trdnost. 

Skrbno uravnotežena sestava omogoča ne samo veliko trdoto (60 HRC), žilavost in trdnost, ampak tudi kritično pomembne lastnosti obrabe in odpornosti proti koroziji, ki so bistvenega pomena za odlično jeklo za nože.  

Lastnosti AUS-8 jekla:

> Ohranjanje ostrine: trdota 60 HRC in visok delež ogljika jeklu prinašata fino ostrino in dolgotrajno ohranjanje rezalnega roba.

> Odpornost proti rji: 14% kroma zagotavlja jeklu visoko odpornost proti koroziji. Kljub temu ne izpustite vseh korakov nege rezila - brisanje s suho krpo in pravilno shranjevanje na suhem in varnem mestu sta pomembna za dolgotrajno življenjsko dobo noža!

> Odpornost proti obrabi: sestava tega japonskega jekla nudi visoko odpornost proti obrabi.

Zaradi izbire materiala in precizne končne ročne obdelave rezila, je nož zelo enostaven za vzdrževanje, dolgo drži ostrino in je odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih!

Nož ima yo-style klasični zahodni ročaj z bolsterjem s tremi zakovicami. Ročaj je iz pakka lesa, ki je impregniran z umetno smolo za dolgo življenjsko dobo. Primeren za delo z desno in levo dlanjo. Teža ročaja je komplementarna rezilu, zato ima nož odlično ravnotežje in bo enkraten sopotnik v profesionalnem okolju, prav tako pa je zaradi svoje strukture primeren za spoznavanje z japonskimi rezili in ga zato priporočamo za prvi nakup japonskega noža in kot čudovito darilo za ljubitelje ostrine! 

O kovačiji:
Tsunehisa noži so blagovna znamka, ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in Aus-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 335 mm
Širina rezila: 44 mm
Debelina rezila: 1,9 mm
Teža: 180 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Material ročaja: pakka
Proizvajalec: Tsunehisa 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: