Tojiro Yanagi 270 Left

€170,00

Rezilo je primerno za levičarje!

Tojirova Yanagiba, ki jo odlikuje izjemno ostro rezilo, tradicionalen ročaj iz magnolije in odlično MV jeklo. Razmerje med težo rezila in ročaja zagotavljata nožu odlično uravnoteženost, kar je izjemnega pomena za natančno delo pri razrezu ribe in mesa. 

Jeklo je sicer nekoliko mehkejše (57-59 HRC), vendar posledično manj občutljivo in preprosto za vzdrževanje. Ob primerni uporabi ostane ostro zelo dolgo časa, prav tako pa je enostavno za ponovno brušenje. Jeklo so Tojirovi kovaški mojstri obdelali tako, da rezilo nudi odličen presek lastnosti, ki jih potrebujemo v domači in profesionalni kuhinji: maksimalno odpornost proti obrabi in rji.

Kar je najbolj pomembno pri novi Tojiro TOSHU seriji je, da je izdelana za levičarje, ki so bili (tudi pri nas) doslej izjemno zapostavljeni pri izbiri tradicionalnih enostransko brušenih rezil. Enostransko brušena rezila je namreč večinoma mogoče dobiti izključno za uporabo v desni dlani, levičarske izvedbe pa so, tudi na Japonskem trgu, izjemno redke. Toshu serija prinaša spremembo – enostransko brušena rezila in to po ugodni ceni.

Specifikacije:
Jeklo: MV jeklo
Trdota (HRC lestvica): 57-59
Dolžina rezila: 410 mm
Dolžina noža: 270 mm
Širina rezila: 36 mm
Debelina rezila: 2,7 mm
Teža: 150 g
Dolžina ročaja: 136 mm
Material ročaja: Magnolija
Proizvajalec: Tojiro

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: