Tojiro VG-10 Santoku 170 Hammered

€170,00

Tradicionalni japonski Santoku s kuro-uchi zaščitno patino in odtisi kladiv. Oblika in dolžina sta najbolj primerna za manjši vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkal edino pri velikih kosih mesa. 

Tojiro VG-10 Hammered kolekcija je super izbira za vse ljubitelje tradicionalnih japonskih z nekoliko več teže. Tojirova DP Hammered serija ima rezilo iz treh plasti - odlično jeklo VG-10 na sredini, ki je za lažje brušenje in bolj sproščeno uporabo, oblečeno v dve plasti mehkejšega jekla. Gre za super ostro rezilo, ki bo ohranilo ostrino zelo dolgo časa. Nož ima klasičen zahodni ročaj, zaradi katerega je nekoliko težji.

Temna kuro-uchi zaščitna patina in intenziven vzorec odtisov kladiv pa sta pika na i tega japonskega noža.

O kovačiji Tojiro:
Gre za enega izmed največjih in zelo cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po vrhunski kvaliteti za razumno ceno. Tojiro ima dve sekciji: Tojiro Atelier in Tojiro Factory. Tojiro Atelier proizvaja neverjetne ročno kovane nože s tehniko prostega kovanja. Več o Tojiro Atelier in glavnemu mojstru, Tomoo Matsmura TUKAJ.
Tojiro Factory pa izdeluje tovarniške nože. Ampak malo pozornosti, prosim: na Japonskem "tovarniško izdelano" ni tisto, kar si večina misli, določeni deli procesa so namreč visoko tehnološki, drugi pa ostajajo in bodo ostali ročni. Medtem ko se osnovna oblika rezila res valja in odtisne, se zelo velik kos dela opravi ročno, vključno s tanjšanjem, poliranjem, oblikovanjem ročajev ter ostalimi zaključnimi koraki. Tojiro primarno zaradi enostavnega brušenja in vzdrževanja dela z VG-10, vendar uporabljajo tudi druga jekla.
Če se boste potepali po Japonski lahko Tojiro v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki.

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 290 mm
Dolžina noža: 170 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 200 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: Micarta
Proizvajalec: Tojiro

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: