Tojiro Slicer Wa 210

€160,00

Tradicionalni japonski hrastov ročaj, pritrjen z roževinastim obročkom, 63 plastni damast vzorec in trda, zelo ostra kobaltova zlitina jekla. Lep, lahek, oster nož za meso, primeren za domače in poklicne kuharje. Rezilo je zelo odporno na rjo in se enostavno ponovno nabrusi.

Gre za zelo ostro rezilo, ki bo ostrino ohranilo zelo dolgo časa. Zaradi tradicionalnega japonskega lesenega ročaja je nož nekoliko lažji in bolj natančen za uporabo.

O kovačiji Tojiro:
Gre za enega izmed največjih in zelo cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po vrhunski kvaliteti za razumno ceno. Tojiro ima dve sekciji: Tojiro Atelier in Tojiro Factory. Tojiro Atelier proizvaja neverjetne ročno kovane nože s tehniko prostega kovanja. Več o Tojiro Atelier in glavnemu mojstru, Tomoo Matsmura TUKAJ. Tojiro Factory pa izdeluje tovarniške nože. Ampak malo pozornosti, prosim: na Japonskem "tovarniško izdelano" ni tisto, kar si večina misli, določeni deli procesa so namreč visoko tehnološki, drugi pa ostajajo in bodo ostali ročni. Medtem ko se osnovna oblika rezila res valja in odtisne, se zelo velik kos dela opravi ročno, vključno s tanjšanjem, poliranjem, oblikovanjem ročajev ter ostalimi zaključnimi koraki. Tojiro primarno zaradi enostavnega brušenja in vzdrževanja dela z VG-10, vendar uporabljajo tudi druga jekla. 
Če se boste potepali po Japonski lahko Tojiro v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. 

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: 63 plasti
Trdota (HRC lestvica): 61-62
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 357 mm
Širina rezila: 35 mm
Debelina rezila pri peti: 2,4 mm
Teža: 110 g
Dolžina ročaja: 134 mm
Material ročaja: Hrast
Proizvajalec: Tojiro

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: