Tojiro Shirogami SET

€185,00

Tojiro Shirogami set: Gyuto 210 in Petty 150

Tradicionalna japonska kuhinjska noža s kuro-uchi zaščitno patino. Oba, tako Gyuto 210mm, kot petty 150mm, sta kovana iz Shirogami jekla (white steel).

Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. Kovano shirogami jeklo je zelo ostro in zelo enostavno za ponovno brušenje, vendar zahteva več nege. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Ročaj je iz hrasta s plastičnim obročkom. Patina in popolna uravnoteženost, bodo temu, na videz nekoliko robustnemu rezilu, dodali dušo in ga zagotovo naredili za vašega najboljšega kuhinjskega prijatelja.

Za brušenje seta priporočamo naš novi Super Basic Set s kamnom 1000/6000. Fin kamen 6000 je primeren za tanke in fine nože iz bolj kvalitetnih jekel in za tista rezila, ki lahko pridobijo patino. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Handmade in Japan! 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija, D-Shaped

Priporočamo