Tojiro Shirogami Kiritsuke 240

€145,00

Tradicionalni japonski Kiritsuke kuhinjski nož s kuro-uchi zaščitno patino. Nož je nekoliko daljši, 240 mm rezilo bo primerno za večje kose mesa.  

Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. Kovano shirogami jeklo je zelo ostro in enostavno za ponovno brušenje, vendar zahteva več nege.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Za brušenje seta priporočamo naš novi Super Basic Set s kamnom 1000/6000. Fin kamen 6000 je primeren za tanke in fine nože iz bolj kvalitetnih jekel in za tista rezila, ki lahko pridobijo patino. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Ročaj je iz hrasta s plastičnim obročkom.

Patina in popolna uravnoteženost, bodo temu, na videz nekoliko robustnemu rezilu, dodali dušo in ga zagotovo naredili za vašega najboljšega kuhinjskega prijatelja.

Handmade in Japan! 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: