Tojiro Shirogami Gyuto 210

€120,00

Tradicionalni japonski kuhinjski nož s kuro-uchi zaščitno patino. Nož je kovan iz Shirogami jekla (white steel) in ima kuro-uchi zaščitno patino. Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Za brušenje seta priporočamo naš novi Super Basic Set s kamnom 1000/6000. Fin kamen 6000 je primeren za tanke in fine nože iz bolj kvalitetnih jekel in za tista rezila, ki lahko pridobijo patino. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Patina in popolna uravnoteženost, bodo temu, na videz nekoliko robustnemu rezilu, dodali dušo in ga zagotovo naredili za vašega najboljšega kuhinjskega prijatelja.

Handmade in Japan! 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
hrast, D-Shaped
Dimensions: 210 mm × 44 mm × 4.3 mm