Tojiro Miroshi Shirogami Deba 210

€180,00

Miroshi deba je pravi delovni konj. Gre za debelo rezilo, ki se enostavno brusi (Shirogami jeklo), ima pravi japonski ročaj iz magnolije (z obročkom iz umetne mase), ki omogoča čvrst in udoben oprijem. Enostransko brušeno (za desničarje)!

Sama oblika rezila - Miroshi Deba -  je namenjena filiranju večjih rib (od 3 kg dalje). Oblika rezila je daljša, ožja in tanjša. Nož lahko uporabljamo tudi za druga težja kuhinjska opravila kot npr. razsek perutnine. Dolžina rezila je 210 mm, debelina pa 5 mm.

Gre torej za daljšo debo, ki je po obliki nekje med klasično debo in manjšo yanagibo.

Rezilo tekom uporabe pridobi patino! Nož je kovan iz Shirogami jekla (white steel 2), trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. Jeklo ne vsebuje kroma, zato bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Specifikacije:
Jeklo: White steel 2
Trdota (HRC lestvica): 63-64
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 360 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 6 mm
Teža: 280 g
Dolžina ročaja: 132 mm
Material ročaja: Magnolija
Proizvajalec: Tojiro

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
61-62 HRC
Ročaj opis: 
magnolija