Tojiro American Boning 165

€200,00

Nož za ločevanje mesa od kosti. Primeren za različne vrste mesa, obrezovanje, izkoščičevanje in ostala mesarska opravila. Dolžina rezila je 165 mm.

Gre za Tojiro Flash linijo, rezilo je iz VG-10 jekla s 63 plastnim damaskom. Laminacija rezila skrbi, da ostaja trda sredica noža super ostra, a mu hkrati zagotavlja več moči in nekoliko fleksibilnosti. Vg1o jeklo omogoča ohranjanje super ostrine tudi pri razrezu večje količine mesa. Primerno za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje.

Ročaj omogoča klasično držanje in povratni mesarski prijem. Koničasto rezilo je primerno za delo okoli kosti. 

Nož je ročno kovan, dvostransko brušeno rezilo je sestavljeno iz 63 plasti jekla, kar mu daje zanimiv damask vzorec. Sredica je kovana iz VG-10 jekla (trdote 61 HRC), oblečena pa je v 62 mehkejših plasti nerjavečega jekla. Nož je zato zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Ergonomičen ročaj noža je iz mikarte, eleganten videz pa mu daje vgrajeno nerjaveče jeklo, ki sestavlja sredico ročaja. Teža ročaja se odlično dopolnjuje s težo rezila in zagotavlja enakomerno uravnoteženost, zaradi katere bo uporaba enostavna in udobna, saj ročaj nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu.

To je nož, s katerimi se boste spretno lotili različnih kosov mesa in ne sme manjkati v kuharski torbi ljubiteljev steakov in mesa.

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 290 mm
Širina rezila: 35 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 155 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: Tojiro

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
63 plastni damask
Ročaj opis: 
mikarta, jeklo