Tojiro 3DP Gyuto

€100,00

Oblika rezila Gyuto noža omogoča preprosto sekljanje in rezanje in je namenjena vsestranski uporabi tako v domačem, kot tudi v profesionalnem okolju. Na voljo so tri različne dolžine, od katerih je 210 mm najbolj vsestranska in zato primerna za glavni kuhinjski nož, 240 mm pa priporočamo za pripravo večjih kosov mesa.

Ta nož je zagotovo med najboljšimi med kvalitetnimi japonskimi kuhinjskimi rezili nižjega cenovnega razreda. Tojirova DP serija ima rezilo iz treh plasti - sredica noža je jeklo VG-10, ki je za lažje brušenje in bolj sproščeno uporabo oblečena v dve plasti mehkejšega jekla. Jeklo VG-10 je sinonim za učinkovitost in vzdržljivost in je izjemno enostavno za vzdrževanje, saj je rezilo v celoti nerjaveče. 

VG-10 (V za Vanadij, G za "gold", kar pomeni vrhunsko kakovost) je izdelano v drugem po kuhinjskem priboru znanem mestu Echizen, lociranem samo 2 uri vožnje od Sekija. Proizvaja ga Takefu Special Steel Company, relativno majhno podjetje, ki mu je pred 60. leti uspelo najti ravno pravo ravnotežje med različnimi elementi, ki tvorijo to danes najbolj priljubljeno japonsko jeklo. VG-10 je nerjaveče jeklo z relativno visoko vsebnostjo (1%) ogljika (C), 15% kroma (Cr), 1% molibdena (Mo), 0,3% vanadija (V) in 1,5% kobalta (Co). Kombinacija Cr, Mo in V tvori veliko trdih karbidov, kar omogoča jeklu odpornost proti abraziji in posledično daljše ohranjanje ostrine. Toplotno obdelano do trdote 60-61 HRC. Enostaven za uporabo in vzdrževanje.  

Odličen ergonomičen ročaj je primeren za uporabo v desni in levi dlani. Zaradi oblike in konstrukcije ročaja je nož nekoliko težji in zato odličen za vse, ki imate rajši težje (nemške) nože, vendar si želite prefinjene japonske ostrine.

Gre za super ostro rezilo, ki bo ohranilo ostrino zelo dolgo časa.

Na voljo tri dolžine:
180 x 43 x 2 mm / 100€ - razprodano
210 x 44 x 2 mm / 140€
240 x 48 x 2 mm / 150€

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
3 plasti jekla

Priporočamo