Tanaka Santoku Blue steel 2

€230,00

Shigeki Tanaka je znan predstavnik mlajše generacije japonskih kovačev, ki slovi po zelo dobrih jeklih in natančni ročni izdelavi. Tanaka Santoku Blue Steel 2 ni nobena izjema. Ta santoku je odlična izbira za vse tiste kuharje, ki želijo pravi ročno kovan japonski nož iz tradicionalnega jekla s pravo japonsko fino ostrino. Oblika in dolžina sta najbolj primerna za manjši vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkal edino pri velikih kosih mesa. 

Srce noža je aogami 2 jeklo oblečeno v 17 plasti mehkejšega jekla. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa.  Nož ima tradicionalni japonski ročaj iz oreha in pride v tradicionalni leseni škatlici.

Specifikacije:
Jeklo: Blue Steel 2
Konstrukcija: 17 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 61-62
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 302 mm
Širina rezila: 48 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 115 g
Dolžina ročaja: 122 mm 
Material ročaja: osemkotni tradicionalni japonski ročaj / orehov les
Proizvajalec: Shigeki Tanaka

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
damascus 17 layers
Ročaj opis: 
Palisanser, les

Priporočamo