Tamahagane VG-5 Sujihiki Flute 270

€190,00

Eleganten, kvaliteten, maksimalno učinkovit slicer nož, namenjen natančnemu rezanju in filetiranju. 

Vdolbine na rezilu imajo poleg estetske tudi uporabno vrednost, saj se zaradi neravne površine ob rezanju med hrano in rezilom ustvarijo zračni žepki, zaradi česar se hrana na nož manj prijema. Zato je namenjen predvsem rezanju mesnin in surove ribe, kot je losos. Dimpels, oziroma rezilo z vdrtim robom, je ideja francoskega izvora, ki se je razširila po svetu. Če se boste odločili za nakup tega noža, boste potrebovali več časa za brisanje in čiščenje rezila, vendar pri rezanju hrane, ki je nagnjena k lepljenju na rezilo, vdrti rob deluje!

Rezilo visoko spoliranega videza je kovano iz Vg5 jekla 61 HRC, ki je oblečeno v dve plasti mehkejšega nerjavečega jekla (SUS410). Tamahagane nože odlikuje koncept dobrega ravnovesja, saj je nož v roki zelo udoben. Izvrstna linija nožev z neverjetno in dolgotrajno ostrino, ki so plod prepleta tradicije, izkušenj in sodobne tehnologije.

Specifikacije:
Jeklo: VG-5
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 270 mm 
Širina rezila: 40 mm
Debelina rezila: 2 mm
Dolžina ročaja: 125 mm
Skupna dolžina noža: 400 mm
Teža: 185 g
Material ročaja: Pakka les
Proizvajalec: Tamahagane

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo