Tamahagane VG-5 Santoku 160

€140,00

Eleganten, kvaliteten, maksimalno učinkovit, vsestranski Santoku nož. Oblika santoku (dolžine 160 mm) bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in vsestranski nož z nekoliko več poudarka na pripravi zelenjave. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski.

Nože Tamahagane izdelujejo v Nigati na Japonskem, regiji znani po izdelkih iz jekla. Izdelani so na tradicionalen način, vendar z uporabo modernih tehnik in sodobne tehnologije. Beseda tamahagane pomeni »dragoceno« jeklo - to je prvovrstno surovo jeklo, ki ima potencial, da ga izkušen kovač spremeni v rezilo prave katane, tiste najtrše, fleksibilne, lahke in izjemno ostre. Kovačija uporablja ime Tamahagane za to odlično linijo nožev, ki imajo neverjetno in dolgotrajno ostrino in so plod prepleta tradicije, izkušenj in sodobne tehnologije.

Lepota Tamahagane linije se skriva v prepletu plasti jekel - mejo med plastmi namreč tvori elegantna letnica, ki se vije vzdolž rezila. Zunanji plasti sta poliranega videza.

Rezilo je kovano iz VG-5 jekla (61 HRC). Trda sredica je oblečena v dve plasti mehkejšega in nerjavečega jekla (SUS410 – med 28 in 32 HRC), ki jo ščitita pred zunanjimi dejavniki in nožu dajeta fleksibilnost.

Jeklo VG-5 je del V Gold skupine jekel, ki spada med najboljša jekla, odporna proti rji. Odlično je za brušenje, vzdržljivo ter enostavno za vzdrževanje. Med procesom kovanja so vse tri plasti s prvotne debeline 20 mm stisnjene na končno debelino 2 mm, noži so tako neverjetno tanki in posledično zelo ostri. Ostrino držijo dolgo časa in ponovno brušenje je enostavno. Kot brušenja je med 14 in 15 stopinj.

Ročaj noža je iz svetlo rjavega laminiranega lesa (micarte). Je precej velik za japonske nože in omogoča čvrst prijem. Primeren za levičarje in desničarje, ne bo pa razočaral niti kuharjev z velikimi dlanmi.

Tamahagane nože odlikuje koncept dobrega ravnovesja, tako kot pri vrhunskih športnih avtomobilih, je tudi tu idealna razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom, torej med rezilom in ročajem, v razmerju 50:50. To je bil tudi konstrukcijski cilj pri snovanju Tamahagane linije nožev, kar se takoj začuti, ko se nož prime v roke, saj teža ročaja uravnoteži težo rezila. Tako je uporaba noža udobna tudi za dolgotrajno delo za kuhinjskim pultom.

Gre za nož, ki ga odlikuje vzdržljivost, dolgotrajna fina ostrina, enostavno brušenje ter lep in preprost dizajn. Nož, ki je hkrati eleganten, kvaliteten, maksimalno učinkovit. Navdušil bo tako domače kuharje, kot tudi najbolj zahtevne profesionalce, ki iščejo popolno uravnoteženo in vzdržljivo rezilo.

Specifikacije:
Jeklo: VG-5
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 160 mm 
Širina rezila: 45,6 mm
Debelina rezila: 2 mm
Dolžina ročaja: 123 mm
Skupna dolžina noža: 297 mm
Teža: 180 g
Material ročaja: Pakka les
Proizvajalec: Tamahagane

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
61 HRC
Ročaj opis: 
laminiran les, odličen oprijem

Priporočamo