Tamahagane "TSUBAME" Slicer

€155,00

Nož Sujihiki (ali Slicer) je namenjen predvsem dolgim potegom za precizen razrez mesa in rib. Dolgo in ozko rezilo je še posebej oblikovano za rezanje mesa ali rib brez kosti ter za filetiranje in odstranjevanje kože, saj omogoča natančen rez z eno samo potezo. 

Na voljo v treh dimenzijah:
210 mm / 155 €
240 mm / 165 €
270 mm / 175 €

Sredica rezila je kovana iz jekla VG-5 z visokim odstotkom ogljika, molibdenom in vanadijem ter z izjemno  trdoto 61 HRC. Sredica je ovita v zunanji plasti iz nerjavečega jekla SUS410 s trdoto med 28 in 32 HRC, ki delata rezilo prožnejše in ščitita sredico pred zunanjimi dejavniki. Rezalni rob je ročno brušen pod kotom med 14 in 15˚ in je zloščen do neverjetno visokega, zrcalnega sijaja. Rezilo torej združuje popolno uravnoteženost med ostrino in trdnostjo, zato je primerno tudi za profesionalno delovno okolje.

Jeklo VG-5 je del skupine jekel V-Gold, kar pomeni, da je neverjetno trdo in odporno na rjo, ostrina rezila pa je neprimerljiva. Rezilo je enostavno za brušenje in vzdrževanje ter zelo vzdržljivo.

Zunanji plasti imata matirano površinsko obdelavo in sta prekriti s subtilnimi odtisi kladiva, ki dajejo nožu prav poseben pečat. K elegantnemu videzu prispeva tudi meja med plastmi trdega (hagane) in mehkejšega jekla (jigane), ki je videti kot komaj opazna letnica in loči rezilo na dva dela. 

Med postopkom kovanja se vse tri plasti s prvotno debelino 20 mm stisnejo na končno debelino 2 mm. Noži iz linije Tamahagane so torej neverjetno tanki in zato tudi zelo ostri, hkrati pa dolgo ohranijo ostrino in jih je enostavno ponovno nabrusiti.

Ročaj noža je iz svetlo rjave, laminirane umetne mase Micarta. Je precej velik za japonske nože in omogoča čvrst oprijem. Primeren je za levičarje in desničarje. Tak tip ročaja še posebej priporočamo kuharjem z nekoliko večjimi dlanmi, ki zase težko najdejo primeren in udoben japonski nož.

Nože Tamahagane odlikuje dobro ravnovesje – tako kot pri vrhunskih športnih avtomobilih je tudi pri teh nožih razporeditev teže med sprednjim in zadnjim delom, torej med rezilom in ročajem, idealna, tj. v razmerju 50:50. To je bil eden od ciljev pri snovanju linije nožev Tamahagane, kar lahko začutimo takoj, ko primemo nož v roko, saj teža ročaja uravnoteži težo rezila. Nož je zato udobno uporabljati tudi pri dolgotrajnem in napornem delu za kuhinjskim pultom.

Noži Tamahagane se torej ponašajo z vzdržljivostjo, dolgotrajno in fino ostrino ter enostavnim brušenjem. Prav tako združujejo brezčasno, preprosto obliko z ostrino, ki ji preprosto ni para. Nož, ki je eleganten, a hkrati kakovosten in skrajno učinkovit. Navdušil bo tako domače kuharje kot tudi najbolj zahtevne kuharske mojstre, ki v nožu iščejo popolno ranovesje in vzdržljivost.

Specifikacije:
Jeklo: VG-5
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 210 mm / 240 mm / 270 mm
Material ročaja: Pakka les
Proizvajalec: Tamahagane

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: