Silver Higonokami + Daruma SET do -40%

Stara cena: 
43€ - 215€
€38,70

DARILNI SET HIGONOKAMI + DARUMA do -40%

Iščete darila za prijatelje in družino? Mali žepni nožek v kombinaciji z Darumo, ki prinaša srečo, je odlična kombinacija za ljubitelje tradicionalnih japonskih daril.

  • 1x Silver Higonokami + 1x Daruma (rdeča) -10%
  • 2x Silver Higonokami + 2x Daruma (rdeča + bela) -20%
  • 3x Silver Higonokami + 3x Daruma (rdeča + bela + zlata) -30%
  • 4x Silver Higonokami + 4x Daruma (rdeča + bela + zlata + vijolična) -35%
  • 5x Silver Higonokami + 5x Daruma  (rdeča + bela + zlata + vijolična + rumena) -40%

Daruma (達磨) je votla japonska tradicionalna figurica iz t.i. papir maše, običajno živih barv in praznih oči. Kot spominek zase, prijatelje in poslovne partnerje je popolna izbira, saj za prisrčno podobo skriva dolgo zgodovino in zanimivo zgodbo. Glavna funkcija Darume je pomoč pri uresničevanju želja. Na Japonskem pa se jih pogosto podari tudi ob začetku poslovnega odnosa.

Higonokami je najbolj znan japonski žepni nož. Oblika noža temelji na katani, kar ni naključje. Izdelava noža je globoko vpeta v samurajsko tradicijo. Srce noža je SK-5  jeklo oblečeno v 2 plasti mehkejšega jekla. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Gre za manjši, lahek nož preprostega dizajna, primeren za vsestransko uporabo izven kuhinje. Izdelek ni primeren za stik z živili. NI ZA STIK Z ŽIVILI.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: