SG2 Petty Matte 120

€175,00

Nov dodatek k naši liniji SG2 iz kovačije Suncraft je mali Petty nož, ki bo odličen sopotnik SG2 Bunki  Matte pri delu v domači in profesionalni kuhinji. Tako kot Bunka, je tudi Petty izdelan iz prašnega jekla z zelo visoko trdoto, ki omogoča dolgotrajno ostrino in hkrati enostavno vzdrževanje. Izredno smo navdušeni nad popolno izvedbo noža in tankim profilom, zato ga priporočamo vsem ljubiteljem ostrine. 

Rezilo je dolgo 120 mm, kar je idealna velikost za uporabo pri bolj delikatnih in prostoročnih kuhinjskih opravilih, pri katerih bi bil večji (in predvsem širši) nož preokoren. Tanek profil rezila (1,8 mm) in trdo prašno japonsko jeklo zagotavljata zmagovalno kombinacijo gladke in dolgotrajne ostrine, natančnega in preciznega rezanja ter udobnega in hitrega dela. Nož se uporablja za lupljenje, obrezovanje, okraševanje, izrezovanje jabolčnih sredic, očes pri krompirju, sekljanje zelišč, česna in podobnih živil. Gre za nož, ki spada v vsako kuhinjo.

Linija SG2 se kuje v kovačiji Suncraft, kjer so nož sestavili iz San Mai konstrukcije iz SG2 prašnega jekla (HRC noža je 62-63), ki je eno najboljših nerjavečih jekel. 

SG2  je prašno jeklo jeklarne Takefu. Nekateri mu pravijo tudi Super Gold steel. Ima visoko vsebnost ogljika in kroma in je nerjaveče. Sestava jekla omogoča kovanje super tankih nožev trdote do cca 64 HRC. Vsebnost jekla: Ogljik (C) 1.25 – 1.45% (C), krom (Cr) 14.00 - 16.00%, molibden (Mo) 2.30 - 3.30%, vanadij (V) 1.80 - 2.20%

Izbira ročaja je sledila isti logiki kot jeklo rezila – univerzalen in lahek za vzdrževanje. Lep, temno rjav, osemkotno oblikovani ročaj iz pakka lesa, ki se dlani odlično prilega, neodvisno od tega ali jo drži leva ali desna roka. Pakka les je izdelan iz kombinacije laminiranega lesa in epoksi smole, je vzdržljiv in se ne umaže zlahka.

Sofisticiran dizajn, vrhunska ostrina, super trdo jeklo, tanek profil rezila… nož bo zagotovo postal en vaših najljubših! SG2 Petty je izdelan v mestu Seki (prefektura Gifu), ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Specifikacije:
Jeklo: SG2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 120 mm
Dolžina noža:  233 mm
Širina rezila: 21,4 mm
Debelina rezila: 1,8 mm
Teža: 70 g
Dolžina ročaja: 105 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo