SG2 Matte set nožev [-15%]

Stara cena: 
420 €
€357,00

Tehnične specifikacije so pomembne. Tudi japonski noži jih imajo. Japonska noža v SG2 setu (SG2 Petty Matte in SG2 Bunka Matte) se lahko pohvalita z izjemnimi tehničnimi lastnostmi. Za vas smo izpostavili pomembnejše.  

SG2 Prašno jeklo
Gre za eno najtrših jekel, ki se ga uporablja za izdelavo nožev. Trdota 62-63 HRC zagotavlja, da bo rezilo ostalo ostro in gladko dolgo časa.

Nerjaveče rezilo
San-mai (sendvič) konstrukcija rezila se nanaša na sredico iz SG2 nerjavečega jekla in 2 zunanja sloja mehkejšega, prav tako nerjavečega jekla. Enostavno za vzdrževanje.

Ergonomska oblika
Na nožih v setu boste našli samo en oster rob. Ostali so bili zaobljeni za udoben oprijem skozi dan v (profesionalni) kuhinji. 

Trpežen ročaj
Ročaj je izdelan iz Pakka lesa, ki je tehnološko dovršen kompozit lesa/umetne smole in izredno močan ter trpežen material.

Minimalistična zasnova
Za vse tiste, ki vas navdušujejo stvari minimalstičnega izgleda. Nobenega odvečnega okrasja, samo matirano monokromatsko rezilo z izstopajočo črto vzdolž roba - edini del, kjer se vidi SG2 jeklo.

 ***

Sofisticiran dizajn, vrhunska ostrina, super trdo jeklo, širok profil rezila… set bo zagotovo postal en vaših najljubših kuhinjskih orodij!

V ceno je vključena tudi Saya za Bunko (lesena nožnica za zaščito rezila), ki je pomemben dodatek za zaščito rezila pred zunanjimi poškodbami, praskami in igra pomembno vlogo pri ohranjanju ostrine noža. Kako nož pospravimo in kje čaka na ponovno uporabo, je namreč ključno pri zagotavljanju čim daljše življenjske dobe rezila. Ker gre pri tem nožu za sodelovanje dveh držav, kjer je zmaj veličastno in mistično bitje in nerazdružljivo povezan z mitologijo, smo ga kot simbolični kulturni most med Slovenijo in Japonsko v obliki gravure vključili na nove zaščite za rezila. 

Set nožev je izdelan v Sekiju (Gifu prefektura), ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. 

Specifikacije:
Jeklo: SG2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 165 mm / 120 mm
Dolžina noža:  300 mm / 233 mm
Širina rezila: 45 mm / 21,4 mm
Debelina rezila: 1,8 mm
Teža: 150 g  / 70 g
Dolžina ročaja: 120 mm / 105 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo