SG2 Bunka Matte 165

€245,00

Bunka SG2 je plod našega ponovnega sodelovanja s kovačijo Suncraft, kjer so oblikovanje rezila in izbiro materiala prepustili nam, rezilo pa iz prašnega jekla z zelo visoko trdoto izdelali v kovačiji na Japonskem. Izredno smo navdušeni nad popolno izvedbo noža in tankim profilom, zato ga priporočamo vsem profesionalnim kuharjem in ljubiteljem ostrine. 

Rezilo je dolgo 165 mm, tako da je Bunka SG2 izjemno udoben in prijazen nož tudi za domačo uporabo. Tanek profil rezila (1,8 mm) in trdo prašno japonsko jeklo zagotavljata zmagovalno kombinacijo gladke in dolgotrajne ostrine, natančnega in preciznega rezanja ter udobnega in hitrega dela. Pred nami je vsestranski nož, primeren za rezanje zelenjave, mesa in rib. Zaradi prašnega jekla je nož enkraten za uporabo v domačih kuhinjah, vendar ne dvomimo, da ga bodo z veseljem vihteli tudi profesionalni kuharji, ki si želijo krajšega, agilnejšega in vsestransko uporabnega noža.

V kovačiji Suncraft so nož sestavili iz San Mai konstrukcije iz SG2 prašnega jekla, ki je eno najboljših nerjavečih jekel. HRC noža je 62-63, kar pomeni, da bo ostrina držala dolgo časa, vendar je kljub temu nož zelo enostaven za ponovno brušenje in vzdrževanje.

SG2  je prašno jeklo jeklarne Takefu. Nekateri mu pravijo tudi Super Gold steel. Ima visoko vsebnost ogljika in kroma in je nerjaveče. Sestava jekla omogoča kovanje super tankih nožev trdote do cca 64 HRC. Vsebnost jekla: Ogljik (C) 1.25 – 1.45% (C), krom (Cr) 14.00 - 16.00%, molibden (Mo) 2.30 - 3.30%, vanadij (V) 1.80 - 2.20%

Izbira ročaja za nov nož je sledila isti logiki kot jeklo rezila – univerzalen in lahek za vzdrževanje. Lep, temno rjav, osemkotno oblikovani ročaj iz pakka lesa, se dlani odlično prilega, neodvisno od tega ali jo drži leva ali desna roka. Pakka les je izdelan iz kombinacije laminiranega lesa in epoksi smole, je vzdržljiv in se ne umaže zlahka.

V ceno je vključena Saya (lesena nožnica za zaščito rezila), ki je pomemben dodatek za zaščito rezila pred zunanjimi poškodbami, praskami in igra pomembno vlogo pri ohranjanju ostrine noža. Kako nož pospravimo in kje čaka na ponovno uporabo, je namreč ključno pri zagotavljanju čim daljše življenjske dobe rezila. Ker gre pri tem nožu za sodelovanje dveh držav, kjer je zmaj veličastno in mistično bitje in nerazdružljivo povezan z mitologijo, smo ga kot simbolični kulturni most med Slovenijo in Japonsko v obliki gravure vključili na nove zaščite za rezila. 

Izdelan v Sekiju (Gifu prefektura), ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Sofisticiran dizajn, vrhunska ostrina, super trdo jeklo, širok profil rezila… nož bo zagotovo postal en vaših najljubših!

Specifikacije:
Jeklo: SG2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža:  300 mm
Širina rezila: 45 mm 
Debelina rezila: 1,8 mm
Teža: 150 g 
Dolžina ročaja: 120 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
osemkotni, laminiran les

Priporočamo