Senzo Classic Steak knife

€100,00

Nož za zrezke iz linije Senzo Classic. Primerno za domačo uporabo in restavracije. 

 >> Na voljo tudi v setu 4 nožev

Nož je ročno kovan, na rezilu so vidni izraziti vzorci kladiva “Tsuchime”.  Ti odtisi dajejo nožu poseben videz, hkrati pa poskrbijo, da se hrana med rezanjem ne lepi na rezilo. Noži Suncraft Senzo Classic linije so nekoliko težji, kot smo vajeni pri ostalih japonskih nožih, ampak izjemno dobro uravnoteženi. Zaradi tega bi jih priporočali vsem, ki iščete težji nož, izdelan iz kvalitetnega japonskega jekla. Senzo Classic namreč izhaja iz fuzije zahoda in vzhoda; združeni sta oblika in način uporabe zahodnega noža in japonska kvaliteta in dizajn.

Dvostransko brušeno rezilo je sestavljeno iz 33 plasti jekla, kar mu daje zanimiv damask vzorec. Sredica je kovana iz VG-10 jekla (trdote 61 HRC), oblečena pa je v 32 mehkejših plasti nerjavečega jekla. Nož je zato zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Nož je dobro balansiran in ima izjemno udoben črn ročaj iz pakka lesa z okrasnim rdečim obročkom. Material ročaja je laminiran les, ki je sestavljen iz 70% lesa in 30% umetne mase in je izjemno vzdržljiv in zelo odporen na vlago.

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

**
Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: