Senzo Classic Slicer 210

€165,00

Slicer 210 mm je nož z dolgim in ozkim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin mesa in ribe. Po besedah nekaterih kuharskih mojstrov, se ta tip nožev lahko uporablja tudi za mnoga druga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost. To je nož, ki je primeren za žar in sushi mojstre ter vse ljubitelje odličnih steakov! 

Nož je ročno kovan, na rezilu so vidni izraziti vzorci kladiva “Tsuchime”.  Ti odtisi dajejo nožu poseben videz, hkrati pa poskrbijo, da se hrana med rezanjem ne lepi na rezilo. Noži Suncraft Senzo Classic linije so nekoliko težji, kot smo vajeni pri ostalih japonskih nožih, ampak izjemno dobro uravnoteženi. Zaradi tega bi jih priporočali vsem, ki iščete težji nož, izdelan iz kvalitetnega japonskega jekla. Senzo Classic namreč izhaja iz fuzije zahoda in vzhoda; združeni sta oblika in način uporabe zahodnega noža in japonska kvaliteta in dizajn.

Dvostransko brušeno rezilo je sestavljeno iz 33 plasti jekla, kar mu daje zanimiv damask vzorec. Sredica je kovana iz VG-10 jekla (trdote 61 HRC), oblečena pa je v 32 mehkejših plasti nerjavečega jekla. Nož je zato zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Nož ima črn ročaj iz pakka lesa z okrasnim rdečim obročkom. Material ročaja je laminiran les, ki je sestavljen iz 70% lesa in 30% umetne mase in je izjemno vzdržljiv in zelo odporen na vlago.

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina noža: 344 mm
Dolžina rezila: 210 mm 
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila: 2,5 mm
Teža: 170 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Material ročaja: Pakka les
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
61 HRC
Ročaj opis: 
Micarta, Red line