Sakai Takayuki Sashimi 270

€828,00

Mojstrski nož iz kovačije Sakai Takayuki, imenovan Sujihiki, sta izdelala kovač Suogo Yamatsuka in brusilec Hirotsugu Tosa s posebnim postopkom kovanja in poliranja iz Ginsanko jekla št. 3, za katerega je znano, da je izjemno odporno proti rji. Rezilo je sestavljeno iz 63 plasti jekla, kar imenujemo damask videz, ki je pri tem nožu resnično nekaj posebnega, saj je mojster plasti ujel v različnih nivojih, tako da se prepletata radialni in linearni vzorec. Meja med zunanjimi plastmi in trdo sredico noža je izrazita in sredica noža je spolirana do visokega sijaja.

Nož je pri hrbtišču nekoliko debelejši, vendar se zoži proti rezilu, zato bo idealen za razrez mesa in surove ribe. Rezilo je brušeno 50/50, izjemno ostro in enostavno za ponovno brušenje. Tradicionalni lesen ročaj iz magnolije je zaščiten z obročkom iz bivoljega roga in je osemkotne oblike, primerne tako za desnične, kot za levične. Poseben detajl je tudi Machi – distančni element pri ročaju noža. Na rezilu je tudi z japonsko pisavo Kanji ročno vgravirano ime kovačije in kraj nastanka noža.

Zaključek rezila in končni videz sta odraz čistega mojstrstva najvišje kvalitete izdelave. Česa takega ne boste zasledili prav pogosto! Gre za linijo nožev izjemno omejene izdaje, namenjene zbirateljem in mojstrom sušija in priprave ribe.

Sakai Takayuki kuhinjska orodja prihajajo iz mesta Sakai in imajo bogato 600 letno zgodovino in so zelo prepoznavna in priljubljena v tradicionalni japonski kuhinji. Sakai Takayuki ponuja veliko raznovrstnih modelov, izdelanih iz različnih materialov in vsi njihovi noži so ročno delo priznanih mojstrov. Naziv "Mojster" ali tradicionalni obrtnik je odobren s strani Ministrstva za mednarodno trgovino in industrijo in ga na Japonskem dobijo izključno rokodelci, ki so podedovali in izpopolnili svoje znanje. 

Specifikacije:
Jeklo: Silver Steel 3
Trdota (HRC lestvica): 61-63
Dolžina noža: 415 mm
Dolžina rezila: 268 mm 
Širina rezila: 39 mm
Debelina rezila: 3 mm
Teža: 200 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Material ročaja: Magnolija
Proizvajalec: Sakai Takayuki

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija, osemkotni