Sakai Takayuki Damascus Gyuto 240

€265,00

Ročno narejen, vsestranski kuhinjski nož z vidnimi odtisi kladiva je izdelan pri kovačiji Sakai Takayuki.  Rezilo je trdote 61 HRC, brušeno pod kotom 50/50 stopinj. Trda, kovana sredina rezila je oblečena v mehkejše plasti nerjavečega jekla, kar mu daje zanimiv damask videz in zaščito proti rjavenju. Ročaj noža je iz mahagonija, ki je zelo odporen na vlago. Ne pomivati v pomivalnem stroju.

Sakai Takayuki kuhinjska orodja prihajajo iz mesta Sakai in imajo bogato 600 letno zgodovino in so zelo prepoznavna in priljubljena v tradicionalni japonski kuhinji. Sakai Takayuki ponuja veliko raznovrstnih modelov, izdelanih iz različnih materialov in vsi njihovi noži so ročno delo priznanih mojstrov. Naziv "Mojster" ali tradicionalni obrtnik je odobren s strani Ministrstva za mednarodno trgovino in industrijo in ga na Japonskem dobijo izključno rokodelci, ki so podedovali in izpopolnili svoje znanje. 

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina noža: 375 mm
Dolžina rezila: 240 mm 
Širina rezila: 50 mm
Debelina rezila: 2,1 mm
Teža: 230 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: Micarta
Proizvajalec: Sakai Takayuki

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Mahagonij, les
Dimensions: 240 mm × 2.1 mm × 50 mm

Priporočamo