Pro Solo Fillet 175

€155,00

Macov 17,5 centimetrski nož za filetiranje rib ima ročaj, ki omogoča dober oprijem z mokrimi in mastnimi rokami. Zaradi rahle upogljivosti je idealno za filetiranje. Rezilo je narejeno iz hišnega Macovega jekla,  odpornega na rjo, ki ohrani ostrino zelo dolgo časa in je enostavno za brušenje. 

---

MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsey.

Proizvajalec: