Nož za kruh Seseragi 220

€95,00

Nož za kruh, primeren za rezanje različnih vrst kruha, tako domačega s trdo skorjo, kot mehkega iz mestnih pekarn. 

Rezilo je razdeljeno na tri dele s tremi vrstami rezila. Ravno rezilo na konici pomaga pri rezanju roba kruha, široki zobje na sredini so odlični za trdo skorjo, drobno nazobčan rob pa je odličen za mehak bel kruh in pecivo. Konstrukcija rezalnega roba omogoča rezanje brez deformacije oblike mehkejših hlebcev in štruc. Rezilo ima nekoliko ukrivljen trebuh, ki omogoča gladko in lahkotno rezanje.

Primerno tudi za razrez pečenke in drugih velikih kosov mesa, tort, sushi rolc, paradižnika...

Ročaj je relativno majhen, kar olajša shrambo, vendar še vedno oblikovan za udobno uporabo. Izdelan iz svetlega pakka lesa z dvema zakovicama. 

Ime noža Seseragi pomeni “plitek potok”. Nož je pakiran v bež darilni embalaži.

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Specifikacije:
Jeklo: MV jeklo
Trdota (HRC lestvica): 59-60
Dolžina rezila: 220 mm
Dolžina noža: 331 mm
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila: 1,6 mm
Teža: 113 g
Dolžina ročaja: 108 mm
Ročaj: Pakka wood / Bolster iz nerjavečega jekla
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Ročaj opis: 
Pakka les