Nesmuk SOUL Slicer 160

€365,00

»Duša« tega noža se odraža v obliki rezila, izjemni rezalni zmogljivosti in ravnovesju med ostrino in vzdržljivostjo. Posebnost kolekcije SOUL je edinstvena zlitina rezila, ki zahvaljujoč elementu Niobiju (Nb), zagotavlja najboljšo možno jekleno strukturo, kljub odpornosti na rjo. S tem dosežemo večjo mehansko trdnost, rezilo pa je čvrstejše in trše. Jeklo je kaljeno na 60 HRC.

Ozko in 160 mm dolgo rezilo je idealno za filiranje in za vsa fina opravila v kuhinji, kot so odstranjevanje kit pri mesu, filiranje rib in mesa, precizno rezanje zelenjave in sadja… Odlično je tudi za rezanje slanine, šunke in drugih suhih mesnin. 

Oblika ročaja je tako estetska kot praktična. Za lesene ročaje Nesmuk uporablja le najboljše, pogosto ročno izbrane kose lesa, ki so izjemne kakovosti in imajo certificiran izvor. Oljčni les je nedvomno eden najlepših. Nesmuk uporablja samo ročno izbrane kose divjega oljčnega lesa iz določene regije v Španiji, ki se ponaša s posebnim spektakularnim vzorcem svetlo rjave do zlato rumene barve in divjimi temnimi črtami. Ročaji namerno niso polirani, zato da bi ohranili prijetno mehak občutek oljčnega lesa.

Nož ima šatuljo mat črne barve in je primeren tudi za darilo za vse ljubitelje ostrine.

O kovačiji:
Nož je kovan v Nemčiji v kovačiji Nesmuk, kjer se obrt in sodobna tehnologija združita do popolnosti: nož je kot funkcionalen izdelek na meji med obrtjo in umetnostjo. Nesmuk razvija in izdeluje nože z največjo možno ostrino, pri čemer se opira na najkvalitetnejše vrste jekla, materiale in tehnologijo. Dolgoročni razvoj izdelkov je posledica brezkompromisne zahteve po kakovosti, pozornosti do detajlov in funkcionalnosti.

Specifikacije:
Jeklo: Niobijevo jeklo
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 160 mm
Dolžina noža: 300 mm
Širina rezila: 20 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 65 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Ročaj: Oljčni les, Španija
Proizvajalec: Nesmuk, Nemčija

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Oljčni les, Španija