Nesmuk JANUS chef knife 180

€490,00

Nož iz serije JANUS - prepoznaven po črnem rezilu - je izdelan iz visoko zmogljivega jekla, z vsebnostjo niobija in zaključen z visokokakovostnim Diamond-Like-Carbon zaščitnim slojem (DLC), ki optimizira funkcionalne lastnosti rezila. Zahvaljujoč elementu niobij, ki ga vsebuje edinstvena jeklena zlitina, JANUS zagotavlja izjemno in dolgotrajno ostrino.

  • Zaščitni sloj za maksimalno udobje rezanja
  • Najtanjše rezilo iz nerjavečega jekla
  • DLC zaščitni sloj
  • Konkaven prerez profila
  • Estetski ročaj iz Mikarte

Kuharski nož s 185 mm rezilom je vsestransko uporaben in z njim lahko opravite približno 80% vseh rezalnih nalog. Kot "osnovni nož" je vsestranski in nepogrešljiv v vsaki kuhinji. Odličen za sekljanje večjih količin zelenjave ter pripravo mesa in rib.

DLC zaščitni sloj je bil razvit za najvišje zahteve in se uporablja na primer v vesoljski tehnologiji in v motorjih formule 1. Amorfna plast ogljika, ki je debela le nekaj mikrometrov, je neobčutljiva na kisline, baze, ekstremne temperature in podobne agresivne vplive. Nesmuk uporablja izjemno trdo, temno črno plast, za katero so značilni nizki koeficienti trenja in ogromna odpornost na praske.

Stranski prerez profila je konkaven, kar uporabniku ponuja edinstven občutek pri rezanju. Rezilo je zaradi specifične geometrije tudi 30 g lažje, kar zagotavlja enostavno rokovanje, zato je primerno za profesionalno in domače okolje.

Oblika ročaja je tako estetska kot praktična. Mikarta je visokotehnološka plastika z značilnim vzorcem obarvanih linij. Mikarta je trda, nelomljiva in odporna na udarce. Material je odporen tudi na vlago, kisline in baze, zato je pogosta izbira profesionalnih kuharjev.

Nož ima šatuljo mat črne barve in je primeren tudi za darilo za vse ljubitelje ostrine.

O kovačiji:
Nož je kovan v Nemčiji v kovačiji Nesmuk, kjer se obrt in sodobna tehnologija združita do popolnosti: nož je kot funkcionalen izdelek na meji med obrtjo in umetnostjo. Nesmuk razvija in izdeluje nože z največjo možno ostrino, pri čemer se opira na najkvalitetnejše vrste jekla, materiale in tehnologijo. Dolgoročni razvoj izdelkov je posledica brezkompromisne zahteve po kakovosti, pozornosti do detajlov in funkcionalnosti.

Specifikacije:
Jeklo: Niobijevo jeklo
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 185 mm
Dolžina noža: 335 mm
Širina rezila: 41 mm
Debelina rezila: 3 mm
Teža: 170 g
Dolžina ročaja: 133 mm
Ročaj: Mikarta, rdeča
Proizvajalec: Nesmuk, Nemčija

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Mikarta, rdeča