Misuzu Kamagata Usuba 170 mm_1
Misuzu Kamagata Usuba 170 mm_2
Misuzu Kamagata Usuba 170 mm_1
Misuzu Kamagata Usuba 170 mm_2

Misuzu Kamagata Usuba 170 mm

165,00 €

Izdelek je na zalogi Samo še 0 na zalogi izdelek ni na zalogi Izdelek ni na voljo

Brezplačna dostava pri nakupu nad 100 €

Hitra dostava v 1-2 delovnih dneh

30-dnevni rok vračila

Odzivna podpora strankam

Priporočamo

 

Usuba v dobesednem prevodu pomeni tanko, kar je lep opis tega noža za pripravo zelenjave, kjer je tanko rezilo izjemnega pomena. Pri rezanju trde zelenjave, kot je recimo korenje, je pomembno, da rezilo res odreže, ne pa cepi, kot se lahko velikokrat dogaja pri debelejših nožih.

Omogoča natančno sekljanje zelenjave na kuhinjski deski, zaradi svoje višine in ravnega roba pa se uporablja tudi za lupljenje večje gomoljne zelenjave (recimo daikona) v dolge in tanke lističe. Ta postopek se imenuje katsuramuki in je ena najtežjih in kompleksnih japonskih tehnik rezanja.

Japonska kuhinja poudarja pomen in lepoto sezonskih sestavin, za kar obstaja prav poseben izraz shun. Shun je esenca sezone, hrana, ki jo lahko uživamo lokalno in sezonsko in priprava takšnih jedi je izjemno cenjena in iskana. Za pripravo sveže in kvalitetne sezonske hrane pa seveda potrebujemo nož, ki je tako oster in precizen, da ne poškoduje celične stene zelenjave in s tem poslabša kvaliteto, okus in videz pripravljene jedi. In tukaj pride v igro Usuba.

Misuzu Kamagata Usuba ni povsem tradicionalni predstavnik svoje vrste, saj gre za hibrid: rezilo je oblikovano po zgledu klasične Usube z zaobljeno kamagata konico, vendar je dvostransko brušeno in zelo tanko.

Kamagata se nanaša na polkrožno glavo rezila, ki je primerna za bolj natančno delo in precizne izreze. Takšen stil Usube je na Japonskem najbolj popularen v okolici Kyota, kjer prehrana močneje bazira na zelenjavi kot drugod po državi.

Zelo redko se zgodi, da najdemo ta tip noža obojestransko nabrušenega, zato nam je ta Usuba zelo pri srcu in jo priporočamo vsem ljubiteljem slastnih zelenjavnih jedi!

Nož je iz VG-10 jekla, dolžina 165 mm, glavna odlika noža pa je zelo, zelo tanko in ostro rezilo. Lesen japonski ročaj je zaključen s plastičnim obročkom, les ročaja pa je lakiran na tradicionalni Urushi način.

Oblika rezila: Usuba

Jeklo: VG-10

Konstrukcija: San-Mai / migaki

Trdota (HRC): 60-61

Dolžina noža: 310 mm

Dolžina rezila: 165 mm

Širina rezila: 45 mm

Debelina rezila: 2.2 mm

Teža: 120 g

Dolžina ročaja: 130 mm

Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / urushi

Kovač: Misuzu

Lokacija kovačije: MIKI / Hyōgo Prefektura / Japonska

Napis na rezilu (kanji ali hiragana pismenke): 三寿ゞ "Misuzu"

* Japonski noži so ročne izdelave, zato lahko pride do rahlih odstopanj pri dimenzijah in videzu noža ali ročaja. *

✔ Ročno umivanje s toplo vodo in sušenje s suho krpo. 
✔ Za brušenje se uporabljajo vodobrusni kamni, ravnalne palice pa za sprotno popravljanje ostrine.
✔ Rezilo naj bo med shranjevanjem vedno zaščiteno, da ne pride v stik z drugimi kuhinjskimi pripomočki.
✔ Uporaba lesene, plastične ali gumijaste kuhinjske deske.

❗️Ne režite na steklu, keramiki, marmorju, jeklu, pekačih...
❗️Ne režite kosti in zmrznjene hrane.
❗️Ni primerno za pranje v pomivalnem stroju.
❗️Nož je orodje, namenjeno za specifično uporabo. Ne uporabljajte ga za opravila, za katera ni namenjen → odpiranje kokosov, sekanje kosti, za odpiranje konzerv, vrtnarjenje...

→ Vse o negi in vzdrževanju nožev lahko preberete v članku VZDRŽEVANJE KUHINJSKIH NOŽEV

NAČINI PLAČILA
✔ kreditna kartica (Visa, MasterCard, Discover, JCB, American Express)
✔ PayPal
✔ ApplePay
✔ nakazilo na bančni račun
✔ plačilo po povzetju (bančna ali kreditna kartica, gotovina)
✔ gotovina ali kartica ob osebnem prevzemu v salonu OsterRob.

ČAS IN CENA DOSTAVE
Osebni prevzem v salonu OsterRob: 
3-4 ure od oddaje naročila do 12. ure oz. naslednji delovni dan. / Osebni prevzem v našem salonu je seveda brezplačen.
Standardna GLS dostava: 
2-3 delovne dni od oddaje naročila. / Cena dostave: 5 € (za naročila do 100 €). Brezplačna dostava za naročila nad 100 €.
Dostava v istem dnevu (GLS kurir):
3-4 ure od oddaje naročila. / Cena dostave: 10 €. Več o dostavi v istem dnevu >>

*Izjema so noži s personalizirano gravuro in pa noži z ročaji po meri (custom noži), na katere moramo še pritrditi ročaj. Za to potrebujemo dodatne 2-3 delovne dni. Personalizirane izdelke je potrebno plačati pred personalizacijo in zanje ni možno vračilo.

VRAČILA IN REKLAMACIJE:
✔ Podrobne informacije o vračilu in reklamacijah najdete tu: VRAČILA IN REKLAMACIJE.

Če pri izvedbi storitve ali dostavi pride do zamude, vas bomo o tem nemudoma obvestili. Za vsa vprašanja v zvezi z dostavo in poštnino smo vam na voljo na 031 633 125 ali preko info@osterrob.si.

OB VSAKEM NAKUPU NOŽA PREJMETE

✔ Kupon za 1. brezplačno brušenje (v vrednosti 5 €/nož). Več o servisu brušenja.
✔ Preventivni obliž, ker so noži zelo ostri! 😃
✔ Vsak nož je zapakiran v kartonasto škatlico z japonskimi oznakami od kovača/linije noža. Škatlico brezplačno zavijemo v star japonski časopisni papir, tako da je vsak nakup že primeren tudi kot darilo.
✔ Navodila za uporabo in vzdrževanje v slovenščini.

POTREBUJETE POMOČ PRI IZBIRI NOŽA?

KVIZ

Se ne morete odločiti, kateri kuhinjski nož je najbolj primeren za vas? Ne skrbite, pripravili smo kratek kviz, ki vas bo pripeljal do pravega noža.

→ Kliknite tukaj in rešite kviz

ČLANKI

Še vedno v dilemi? Lahko si preberete naše članke o različnih tipih rezil in njihovih namenih.

→ Prebrskaj vsebine

Vprašanja

Pišite na info@osterrob.si ali pokličite 031633125 za pomoč pri nakupu!

→ Kontakt

Obiščite nas

Obiščite nas v našem novem Showroomu: Celovška cesta 280, Ljubljana. pon -sre / 9:00 - 18:00 čet - pet / 10:00 - 18:00

→ Kako do nas

Vas zanima več?

OBLIKE JAPONSKIH NOŽEV

VZDRŽEVANJE NOŽEV

KAKO IZBRATI NOŽ

BRUŠENJE