Mcusta Supreme Twisted Gyuto 240

€315,00

Ta vrhunski Mcusta Supreme Twisted Gyuto 240 združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini.

Oblika rezila Gyuto je v svojem bistvu japonska verzija chefovega noža, zaradi česar bo ta nož ustrezal tako profesionalnemu kot tudi ljubiteljskemu kuharju. Dolžina noža je 240 mm.

Supreme Twisted je luksuzna linija Mcustinih nožev. Minimalistično oblikovano rezilo, a vendar z drznimi poudarki na ročaju, ne bo razočaralo ljubiteljev in zbiralcev japonskih rezil.

Rezilo noža je 3 plastno, sredico noža sestavlja odlično, nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za levičarje in desničarje. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi zelenjavo, meso in ribe.

Osemkotni zavit ročaj iz rdečega laminiranega lesa (pakka les) z okrasno mozaično zakovico daje nožu poseben in drzen videz. Ročaj nudi čvrst in udoben oprijem, tako da je nož primeren za profesionalno in domačo uporabo.

Nož ima tradicionalno darilno embalažo iz bambusovega lesa.

Oster nasvet: Iščete darilo za zahtevnega kuharja in hkrati esteta po duši? Našli ste ga. 

O podjetju Mcusta Zanmai:
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološkim naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog , da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem.

Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo. 

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)!

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
61 HRC
Ročaj opis: 
rdeč pakka les z okrasno mozaično zakovico
Dimensions: 240 mm × 49 mm × 1.7 mm