Mcusta Supreme Twisted Gyuto 210

€305,00

Ta vrhunski Mcusta Supreme Twisted Gyuto 210 združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni, kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. Supreme Twisted Gyuto bo s svojim tankim rezilom z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi zelenjavo, meso in ribe. Rezilo noža je iz VG-10 jekla (61 HRC) in je monosteel konstrukcije.

Oblika rezila Gyuto je v svojem bistvu japonska verzija chefovega noža, zaradi česar bo ta nož ustrezal tako profesionalnemu kot tudi ljubiteljskemu kuharju. Dolžina rezila je 210 mm.

Supreme Twisted je luksuzna linija Mcustinih nožev. Minimalistično oblikovano rezilo, a vendar z drznimi poudarki na ročaju, ne bo razočaralo ljubiteljev in zbiralcev japonskih rezil. Osemkotni zavit ročaj iz rdečega laminiranega lesa (pakka les) z okrasno mozaično zakovico daje nožu poseben in drzen videz. Ročaj nudi čvrst in udoben oprijem.

Nož ima tradicionalno darilno embalažo iz bambusovega lesa. 

Oster nasvet: Iščete darilo za zahtevnega kuharja in hkrati esteta po duši? Našli ste ga. 

O podjetju Mcusta Zanmai:
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo. 

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)!

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: monosteel
Trdota (HRC lestvica): 60-61
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 352 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila pri peti: 1,7 mm
Teža: 180 g
Dolžina ročaja: 129 mm
Material ročaja: zahodni ročaj / pakka les
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
rdeč pakka les z okrasno mozaično zakovico

Priporočamo