Mcusta Supreme Hammered Nakiri 165

€255,00

Mcusta Supreme Hammered Nakiri 165 združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Nakiri, dolžine 165 mm, je pravokotno in široko rezilo, namenjeno pripravi zelenjave. Blestel bo pri sekljanju vseh vrst zelenjave na kuhinjski deski. Primeren za domačo ali poklicno rabo in je nepogrešljiv za vse ljubitelje zelenjavnih jedi. 

Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. 

Ta Nakiri je izvrsten kuhinjski nož, pri katerem ima rezilo sredico iz priljubljenega VG-10 jekla (61 HRC), obdano s 33 plastmi mehkejšega, nerjavečega jekla z damask vzorcem. Jeklo je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za levičarje in desničarje. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi zelenjavo, meso in ribe.

Zgornja površina noža spolirana do sijaja in dodatno obdelana z odtisi kladiva, medtem ko je del pri rezilu okrašen s subtilnim, valovitim damask vzorcem.

Pri Supreme Hammered nožu se jeklo nadaljuje vse do konca ročaja, ki je osemkotne oblike in iz edinstvenega in vzdržljivega rdečega pakka lesa. Ročaj krasi romboidni zatič in daje nožu eleganten, starinski videz. Za gladek prehod iz ročaja v rezilo je nožu dodana nerjaveča spona, ki še dodatno poskrbi za udoben in varen prijem noža.

O podjetju Mcusta Zanmai: 
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo. 

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)!

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: 33 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 60-61
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 308 mm
Širina rezila: 50 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 215 g
Dolžina ročaja: 128 mm
Material ročaja: zahodni ročaj / pakka les
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
33 plastni damask z odtisi kladiva
Ročaj opis: 
rdeč pakka les z okrasno mozaično zakovico