Mcusta Splash Damascus Slicer 270

€350,00

Ta vrhunski Mcusta Hybrid Splash Damascus Slicer 270 je nož  z dolgim in ozkim rezilom. Namenjen je rezanju tankih rezin mesa in ribe ter za mnoga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost. Primeren za domačo ali poklicno rabo in je nepogrešljiv za vse ljubitelje mesnih in ribjih (sushi) jedi. Nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi meso in ribe.

Sredica noža je odlično, nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža, saj je damask vzorec še dodatno poudarjen.

Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za levične in desnične.

Linija Hybrid Splash se ponaša z minimalističnim, a vseeno izjemno ergonomičnim ročajem iz laminiranega lesa s poudarjeno sredinsko zakovico, ki mu daje prav poseben karakter. Material in oblika ročaja nudita močan in udoben oprijem. Zaključek ročaja pri prehodu v rezilo (bolster) je iz srebrnega niklja, ki je antibakterijski in ne bo rjavel ter poskrbi za dodaten oprijem in hkrati daje nožu dodatno estetsko komponento. Nož je odličen za domačo in profesionalno uporabo.

Ostra zanimivost: Ime Hybrid ponazarja, da je nož tradicionalnega japonskega videza (ročaj, oblika rezila), vendar klasičnega zahodnega značaja, kar se tiče teže in težišča noža. Ime Splash se zgleduje po prepletanju 33 plasti jekla, katerih damask sledi valovom v viharju razburkanega ocena. Gre za unikaten in poseben vzorec, ki bo navdušil ljubitelje damask rezil.

O podjetju Mcusta Zanmai: 
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem.

Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 60-61
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 416 mm
Širina rezila: 40 mm
Debelina rezila pri peti: 1,9 mm
Teža noža: 175 g
Dolžina ročaja: 135 mm
Material ročaja: zahodni ročaj / pakka les
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
damask
Ročaj opis: 
osemkotni, laminiran les