Mcusta Kasumi Staminawood

Stara cena: 
195€
€136,50

Odprodaja -30%

----

Mcusta Kasumi Staminawood je mali žepni zložljivi nož iz VG-10 jekla (60 HRC) in s 33 plastnim damask vzorcem. Ročaj je Staminawood (barva rdeče češnje) z zanimivim zaključkom, kjer se proti špici ročaja prelivajo barve, ki nastanejo v procesu popuščanja jekla ("tempering" barve) - zanimivost je, da nam te barve povejo, na kakšno temperaturo je bilo jeklo segreto med procesom. Običajno se to po končani obdelavi spolira, vendar je proizvajalec na tem nožu pustil te barve kot povsem unikaten in poseben okrasni element. Nož ima priloženo torbico iz blaga s tradicionalnim japonskim motivom. 

Zaklep rezila je "frame lock" - to pomeni, da je zaklep integriran v ročaj. 

Dimenzije: ročaj 95 mm / celotna dolžina 165 mm / rezilo 70 x 19 x 3 mm

Če potrebujete dodatne informacije ali več fotografij, pišite na lucija@sharpedgeshop.com.

----

Mcusta Zanmai (Marusho Industry Inc.) je Japonsko družinsko podjetje, ki premika meje tradicionalnega kovaštva k izdelovanja nožev z najnovejšimi stroji in sodobnimi materiali. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski ostrini.

Gre za manjši, lahek nož preprostega dizajna in izdelan iz kvalitetnega japonskega jekla. Primeren za vsestransko uporabo izven kuhinje. Izdelek ni primeren za stik z živili.  

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: