Mcusta Damask Hybrid Boning 145

€215,00

Ta vrhunski Mcusta Damask Hybrid Boning 145 združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini.

Garasuki je specializiran japonski nož za pripravo in izkoščičevanje pertunine. Nož je enostransko brušen in primeren samo za desničarje. Ima značilno trikotno obliko in prirezan vrh, je nekoliko debelejši in zato primeren za robustnejša opravila, kot je delo s celim piščancem. Odlično orodje za izkoščičevanje in rezanje mehkih sklepov. Konica nam bo omogočala enostavno delo, natančne reze, hitre obrate. V restavracijah se garasuki večinoma uporablja za izkoščičavanje perutnine, doma pa ga lahko poleg tega zaradi manjše dimenzije uporabljamo tudi za druga opravila v kuhinj in nam bo služil tudi kot odličen, manjši vsestranski kuhinjski nož. Definitivno nož za resne kuharje, ki veliko pripravljajo perutnino.

Nož je v kovan iz jekla VG-10, trdote 61 HRC. Ročaj noža je iz črnega Pakkawood, ki je zelo trpežen in ima izjemno udoben oprijem. Ročaj je pritrjen z okrasno zakovico.

O podjetju Mcusta Zanmai: Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem.

Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo. 

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)!

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 60-61
Dolžina rezila: 145 mm
Dolžina noža: 290 mm
Širina rezila: 39 mm
Debelina rezila pri peti: 2,3 mm
Teža noža: 155 g
Dolžina ročaja: 133 mm
Material ročaja: zahodni ročaj / pakka les
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Proizvajalec: 
Material: